Stranica 22 od 31 PrviPrvi ... 122021222324 ... ZadnjaZadnja
Pokazuje rezultate 421 do 440 od 602

Tema: Vijesti iz Republike Srpske

  1. #421
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    BANJALUKA
    Dodik: Imamo 45 poslanika!


    Objavljeno: 06.11.2014. - 13:31

    Dodik je rekao da su sve tri strane usaglasile sve svoje stavove i strukturisale određene pozicije u Vladi i Narodnoj skupštini i da preostaje strukturisanje pozicija u ostalim organima vlasti.
    "Naravno da je opoziciji teško da se pomiri sa činjenicom da i dalje ostaju opozicija, ali realnost je takva da imamo više od 42 poslanika, što će se vidjeti prilikom glasanja", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.


    Kako stvari sada stoje, DNS će imati pravo prvog biranja i već u ponedjeljak na sjednici Predsjedništva stranke biće donesena odluka da preuzmu odgovornost za funkcionisanje Narodne skupštine RS, dok će SNSD i dalje imati predsjednika Vlade RS, a sve izvjesnije je da će na tom mjestu ostati Željka Cvijanović, aktuelni premijer.
    "Pravo prvog biranja ministarstva u Vladi RS imaće SP, a u kasnijoj raspodjeli vlasti pored tog ministarstva dobiće još dva", ispričao je izvor "Nezavisnih" blizak partijama koje će fomirati vlast.
    Isti izvor navodi da će SP tražiti mjesto ministra unutrašnjih poslova i da će prvi policajac RS u naredne četiri godine, po svemu sudeći, biti Petar Đokić, aktuelni ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS i lider SP-a



  2. #422
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske


    Performans koji je izazvao pometnju u Banjaluci

    Povodom 9. novembra – Međunarodnog dana sjećanja na žrtve fašizma i antisemitizma, UG Oštra Nula je održala simboličan performans na Trgu Krajine
    U Njemačkoj, prvo su došli po komuniste – ja se nisam usprotivio,
    jer nisam bio komunista.
    Onda dođoše po Jevreje – ja se nisam bunio,
    jer nisam bio Jevrej.
    Onda su došli po unioniste – ja nisam protestvovao,
    jer nisam bio unionist.
    Onda su došli po Katolike – ja se nisam protivio,
    jer sam bio Protestant.
    Kad su došli po mene,
    više nije ostao niko ko bi mogao da se usprotivi..


  3. #423
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    Dodik odlučio da potpredsjednike RS izmjesti iz Palate RS u Banjaluci

    Iz Kabineta predsjednika RS-a Milorada Dodika danas je saopšteno da je "Služba predsjednika osigurala adekvatne prostore u objektu, u ulici Jasenovačkih žrtava broj 4 u Banjoj Luci, za rad potpredsjednika Republike Srpske"



    "Palata Republike isključivo je u funkciji rada i smještaja institucije predsjednika Republike", navodi se u saopštenju.

    Podsjećanja radi, u proteklom periodu u Palati RS bilo je sjedište ureda i potpredsjednika RS-a, Enesa Suljkanovića i Emila Vlajkija.

    Novoizabrani potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić je u izjavi Agenciji Fena, prokomentirao ovu informaciju iz Dodikovog kabineta, riječima da "ne misli da je to potez kojim će Dodik biti veći predsjednik, niti oni, koji neće sjediti u tzv.Palati predsjednika, biti manji potpredsjednici“.

    Iz Dodikovog kabineta danas je saopšteno da je Palata Republike "isključivo u funkciji rada i smještaja institucije predsjednika Republike i od momenta useljenja nije imala prostorije predviđene za rad srpskog člana Predsjedništva BiH“.

  4. #424
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    Nema Srpske u Sporazumu saveza za promjene, SDA i DF-a



    BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se u sporazumu Saveza za promjene, SDA i DF-a nigdje ne pominje Republika Srpska i da se njime gubi institucionalna stabilnost Republike.

    "Imali smo značajnu institucionalnu stabilnost Srpske i to su priznavali i drugi. Srpska je bila pitana i nije se mogla donijeti nijedna odluka u BiH bez Srpske. Čavić /Dragan/, Bosić /Mladen/ i Ivanić /Mladen/ su potpisali da je to nepotreban zastoj", naveo je Dodik.
    On je sinoć za RTRS rekao da se u tom sporazumu poziva na usvajanje mehanizma koordinacije, te podsjetio da je za to pitanje, kao i za pitanje "Sejdić-Finci", Republika Srpska dala rješenja.
    "U osnovnom dokumentu koji su potpisale SDA i DF navodi se da mehanizam koordinacije podrazumijeva da glavnu ulogu u koordinaciji ima predsjedavajući Savjeta ministara. To nije mehanizam koji smo mi dogovarali. Naš mehanizam podrazumijeva potpunu afirmaciju naše nadležnosti", istakao je Dodik i naglasio da to predstavlja jedan o prenosa nadležnosti.
    On je dodao da su članice Saveza za promjene olako pristale na dogovor sa strankama koje se zalažu i za formiranje nova dva ministarstva na nivou BiH - za poljoprivredu i obrazovanje, te za uvođenje apelacionog suda.
    "A Srpska traži ukidanje i redukciju prava sudova na nivou BiH", napomenuo je Dodik.
    Predsjednik Srpske je upitao da li zalaganje za konstituisanje i funkcionisanje stabilne izvršne vlasti u BiH podrazumijeva uvođenje Savjeta ministara kao vlade BiH.
    "Izvršna vlast u BiH je Predsjedništvo i ono je izabrano. Savjet ministara nije vlada BiH, već pomoćni organ Predsjedništva", istakao je Dodik.
    On je naveo da je ključna laž u tom sporazumu da je Predsjedništvo donijelo odluku o knjiženju 63 lokacije perspektivne vojne imovine, jer za to nije ni nadležno.
    Dodik je podsjetio na sporazum lidera šest stranaka u BiH iz 2012. godine u kojem se navodi da će se perspektivna vojna imovina knjižiti na Ministarstvo odbrane BiH, a da će se neperspektivna knjižiti na entitete, ukoliko u roku od 60 dana Savjet ministara ne donese odluku o knjiženju u vlasništvo BiH.
    "Principi u sporazumu nisu stavljeni van snage", rekao je Dodik.
    On je dodao da će se kao predsjednik Republike Srpske boriti protiv štetnih odluka za Srpsku, te upozorio da je u sporazumu SDA i DF navedeno da će se imovina knjižiti po nalogu Pravobranilaštva, što je protivustavno.
    Dodik je naveo da je na sastanku sa SDA rekao da to neće prihvatiti, da SDS, PDP i NDP imaju pravo da naprave sporazum, ali da je riječ o politikama, a ne pojedincima.
    On je ocijenio da je za Republiku Srpsku najbolje da ima istu vlast na nivou BiH i entiteta, te dodao da je Srpska sa ovakvim načinom konstituisanja vlasti lišena bilo kakve odgovornosti za BiH.
    "Ne idemo u politike koje nisu definisane. Možemo sa SDA, ali na bazi dogovora o tome šta je moguće. Naravno da bi bio dobar cilj svih da kažemo da idemo u pravcu dobijanja kandidatskog statusa BiH", rekao je Dodik.
    On je konstatovao da je Srpska izbornim rezultatima dovela sebe u poziciju da nije u mogućnosti da odbrani institucionalnu snagu kakvu je imala ranije, te da nije dobra podijeljenost srpskog glasačkog i političkog tijela.
    Govoreći o projektu "Južni tok", Dodik je rekao da on ne ugrožava interese Bošnjaka i ne pravi nikakve obaveze BiH i FBiH, te da će ukoliko bude zastoja na nivou BiH učiniti sve da nijedna druga odluka ne prođe dok ne bude data saglasnost za "Južni tok".
    "Srpska ima veće investicije nego FBiH. Zašto se blokiraju investicije gasovoda u Srpskoj i izgradnja termoelektrana u Banjaluci i Prijedoru? Zašto ne smijem da govorim o tome da BiH koja nas blokira u razvoju nam i ne treba", zapitao je Dodik i zaključio da je projekat "Južnog toka" od kapitalnog interesa za Srpsku.

  5. #425
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić izjavio je danas da rukovodstvo HDZ-a ima pravo da odluči da li će prihvatiti poziv koalicije okupljene oko SDA, ističući da je svima jasno da je stvarni cilj te igre izbacivanje iz vlasti SNSD-a, a potom i samog HDZ-a.



    "Pravi cilj jeste da se iz igre izbaci SNSD, a zatim i HDZ. To je jasno i nama i njima. Nije na nama da objašnjavamo njihove principe, ali je jasno da u onome što su potpisali SDA, Savez za promjene i DF nema ni traga od njih, nego je to više poziv da se priključe kao posljednji vagon te kompozicije i dobiju neke fotelje. Naravno, na njima je da odluče na koju će stranu krenuti, ali već sada je jasno da bi HDZ bio izgubljen u takvom bloku", rekao je Radojičić.
    On je kazao da ovaj blok trenutno ima matematičku većinu samo u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ali i da to nije slučaj u svim ostalim nivoima vlasti, odnosno Narodnoj skupštini Republike Srpske, Parlamentu FBiH, pa ni u samim kantonima.
    "Iz toga proističe mogućnost da bi se na tri četvrtine teritorije BiH uspostavila vlast koja bi bila suprotna od vlasti u Sarajevu", ocijenio je Radojičić

  6. #426
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    Dodik: Nova Vlada do 20. decembra

    Dodik je najavio da će ime mandatara objaviti nakon što kao predsjednik Republike položi zakletvu.

    On je sinoć za RTRS rekao da ima većinu za izbor Vlade, koja će biti formirana nakon konstituisanja Narodne skupštine Republike Srpske, a parlament bi trebalo da bude konstituisan za dvije sedmice.

    Dodik je istakao da će, prema koalicionom dogovoru, mjesto predsjednika parlamenta Srpske pripasti DNS-u.

    Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, naglasio je da je potpuno siguran u 42 poslanika koalicije SNSD-DNS-SP, te dodao da je moguće da će imati i više od toga, jer su u pregovorima sa pojedinim poslanicima.

    On je naglasio da će do kraja godine biti usvojeni budžet i ekonomska politika Srpske za iduću godinu

  7. #427
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    Konstitutivna sjednica NS RS 24. novembra



    BANJALUKA - Konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS biće održana u ponedjeljak, 24. novembra, rekao je danas Igor Radojičić, predsjednik prethodnog saziva parlamenta, nakon što je danas u Banjaluci održao sastanak s predstavnicima stranaka koje su izborile mandate.
    "Svečane zakletve će položiti i predsjednik i potpredsjednici RS Milorad Dodik, Ramiz Salkić i Josip Jerković", rekao je Radojičić.


  8. #428
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    Banjaluka






    Djeca iz centra »Svjetlice« snimila spot za pjesmu »Happy«



    BANJALUKA - Dječiji edukativni centar "Svjetlice" iz Banjaluke, u saradnji sa RTRS-om i plesnim klubom Atika, snimili su spot za pjesmu "Happy" sa djecom sa Down sindromom.
    U snimanju su učestvovala djeca, njihovi drugari, roditelji, svi sa istim ciljem – da svi Banjalučani, ali i ostali koji budu vidjeli spot, postanu prijatelji djece sa Down sindromom i da shvate da među njima nema razlike.





  9. #429
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    Potpisan Sporazum o zajedničkom djelovanju SNSD-a, DNS-a i SP-a



    Lideri ove tri partije su nakon potpisanog sporazuma istakli da posjeduju većinu za izbor rukovodstva Narodne skupštine RS i Vlade RS i bez Adama Šukala, predsjednika NS-a, koji je nekoliko dana ranije napustio koaliciju sa DNS-om i SRS-om."RS nastavlja da bude vođena od koalicije koja ju je u prethodnim godinama održala nesumnjivo u jednom od najstabilnijih perioda. Institucionalna snaga, funkcionisanje i jedinstvo i stabilnost Srpske očigledno govore o našoj sposobnosti da to uradimo i u smanjenim okvirima", rekao je Dodik.

  10. #430
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    BANJALUKA
    Danas konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske



    Na sjednici bi trebalo da bude izabran predsjednik i potpredsjednici parlamenta, konstituisano radno predsjedništvo, te verifikovani mandati poslanika.
    U 11.00 časova Centralna izborna komisija BiH poslanicima će dodijeliti sertifikate u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske.
    U Narodnoj skupštini Srpske u periodu od 2014. do 2018. godine SNSD će imati 29 poslanika, SDS-PUP-SRS Republike Srpske 24, DNS-NS-SRS osam, PDP sedam, te Koalicija "Domovina", NDP i SP po pet.
    Na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske biće donesena i odluka o broju potpredsjednika parlamenta Srpske i njihovom izboru.

  11. #431
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    21:08

    Nedeljko Čubrilović predsjednik Narodne skupštine RS



    BANJALUKA - Nedeljko Čubrilović iz DNS-a izabran je večeras za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.
    Izbor Čubrilovića podržala su 44 narodna poslanika, 38 ih je bilo protiv, dok uzdržanih nije bilo.

  12. #432
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    "Za RS boriću se sa bilo koje pozicije koju budem imao u životu, jer je Srpska naše životno opredjeljenje", rekao je Dodik te pozvao sve poslanike i građane da učine sve na očuvanju RS i afirmaciji njenih vrijednosti.

  13. #433
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    Dodik: Iliju Stevačevića nismo kupili, obećali smo mu povećanje najnižih penzija u RS za tri posto

    Narodni poslanik Ilija Stevančević odlučio je istupiti iz koalicionog sporazuma sa SDS-om i Srpskom radikalnom strankom i podržao koaliciju SNSD, DNS i SP, nakon što sam mu obećao da ću ispuniti njegov zahtjev da najniže penzije u RS budu povećane za tri posto, izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik



    U obraćanju novinarima tokom pauze na konstitutivnoj sjednici NSRS, Dodik je istakao da je "Stevančević častan čovjek i da su neosnovane optužbe Saveza za promjene da se prodao".

    Govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, istakao je ukoliko SNSD ne bude dio većine na državnom nivou sa svoja tri delegata u Domu naroda parlamentarne skupštine BiH, moći će blokirati donošenje svakog zakona koji bude štetan po interese RS.

    Ponovio je i da ne želi bilo kakvu vrstu saradnje sa SDA "sve dok ta partija ne promijeni svoje politike".

  14. #434
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske



    Dodik: Republika Srpska je posvećana miru

    BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras u Beogradu da je Republika Srpska posvećena miru i poručio da ima namjeru da se političkim sredstvima "ratnički bori" za prava Srpske.
    Dodik je poručio da Srpska i on kao njen predsjednik imaju zadatak da se bore protiv onih koji su mislili da će Republika Srpska biti trenutna pojava na političkoj i teritorijalnoj karti Evrope.
    On je napomenuo da Srpska poštuje Dejtonski sporazum i želi mir, ali da isto tako i ljudi u Republici Srpskoj poštuju Srbiju i žele da ona bude najjača zemlja na Balkanu.
    "To je dio naše emocije koju nam niko ne može uskratiti. Samo jaku Srbiju vidimo kao zemlju koja može biti garant stabilnosti i mira na Balkanu", naglasio je Dodik.

  15. #435
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    Kupuju limuzinu od 172.000 KM!

    BANJALUKA, DOBOJ - Uprava Doboja, grada bukvalno razorenog tokom katastrofalnih majskih poplava, nedavno se odlučila na gotovo nestvaran aranžman narudžbom novog službenog automobila po astronomskoj cijeni, još nezabilježenoj u institucionalnim analima svih nivoa vlasti u BiH.
    U situaciji kada većina Dobojlija posljednjih mjeseci živi na rubu egzistencije, a tragovi života tek se polako vraćaju u grad, gradske vlasti su za novo vozilo odlučile izdvojiti nevjerovatnih 147.000 konvertibilnih maraka. Kada se ovome doda i PDV, dobije se cifra od čak 172.000 KM!
    Prema već raspisanom javnom natječaju, koji je objavljen u najnovijem "Službenom glasniku BiH", broj 91, riječ je o otvorenom konkursnom postupku, a ponude koje pristignu biće razmatrane 23. decembra tačno u podne.

  16. #436
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    Karađorđevići uručili pomoć Šamčanima



    ŠAMAC - Princ Aleksandar Drugi Karađorđević i njegova supruga princeza Katarina uručili su danas u Šamcu humanitarnu pomoć za 70 porodica čiji su domovi oštećeni u ovogodišnjim poplavama, a predstavnicima Doma zdravlja u ovoj opštini uručili su EKG aparat.
    Pomoć, koja se sastoji od kućnih aparata, prehrambenih paketa, sredstava za ličnu higijenu, posteljine, i EKG aparat, obezbijeđeni su zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Lajflajn" iz Kanade, čiji je pokrovitelj princeza Katarina.
    Vrijednost humanitarne pomoći je 40.000 evra.

  17. #437
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske


    BANJALUKA - U Banjaluci će proslava Međunarodne nove godine i ove godine biti organizovana na otvorenom, i to na Trgu Krajine, potvrđeno je danas na sjednici Organizacionog odbora.
    Proslava Međunarodne nove godine počeće u 20.00 časova 31. decembra i trajaće do jedan čas iza ponoći.
    Dolazak Nove 2015. simbolično će u ponoć najaviti vatromet, a Banjalučane će zabavljati domaći izvođači.
    Na Trgu Krajine 31. decembra biće organizovana proslava i Dječije nove godine. U 11.00 časova nastupiće dječiji horovi iz Banjaluke, a u 12.00 časova, kao i ranijih godina, uslijediće svečano odbrojavanje i doček Dječije nove godine.
    Trg će praznično biti ukrašen novogodišnjim nakitom, a drugi put u Banjaluci će biti održana manifestacija "Zimzograd", konstatovano je, između ostalog, na današnjoj sjednici održanoj u gradskoj upravi.

  18. #438
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    Dodik: Mandatar će biti poznat u nedjelju

    Objavljeno: 28.11.2014. - 09:19

    Dodik je odbacio tvrdnje o političkoj korupciji, odnosno "kupovini" poslanika.

    "Pošto nisu uspjeli da nas pobijede, sada žele da nam 'nakače' neku aferu", rekao je Dodik, istakavši da je to apsolutno nekorektno.


  19. #439
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    Zimzograd ponovo u Banjaluci


    Na Trgu Krajine u Banjaluci od 6. decembra 2014. do 6. januara 2015. biće održana druga manifestacija "Zimzograd" koju organizuju gradska Turistička organizacija i Agencija "Mint".

  20. #440
    starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je prisutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Lokacija : Tamo daleko
    Poruke : 42,437
    Tekstova u blogu : 2

    Početno Odg: Vijesti iz Republike Srpske

    Veliko nevrijeme zahvatilo Gacko, za dvojicom radnika rudnika se traga



    Kako nezvanično saznajemo, za radnicima koji su jutros krenuli na posao, i po svemu sudeći upali u rijeku, trenutno se traga. Na terenu su, pored službi RiTE Gacko, vatrogasne i policijske ekipe.

    Nevrijeme je izazvalo i prekid na magistralnom putu Gacko-Foča na kome se nešto poslije jedan čas poslije ponoći između dva tunela na prevoju Čemerno, obrušilo oko 150 kubika čvrstog materijala. Ekipe Hercegovinaputeva su intervenisale, pa je saobraćaj poslije nekoliko časova normalizovan.

    Snabdijevanje električnom energijom je uglavnom redovno, a nevrijeme nije izazvalo ozbiljnija oštećenja na elektro-mreži. Bez struje je nekoliko sela u planinskom delu opštine, a radnici Elektro-Gacka su na terenu i očekuje se da će stanje ubrzo biti normalizovano.

    I vatrogasci su imali posla. Tokom noći intervenisali u selu Izgori gde je u ugostiteljski objekat na magistralnom putu je, zbog obilnih padavina, prodrla voda.

    U protekla 24 časa u Gacku je palo 177. litara kiše, a iz lokalne zajednice apeluju na građane da prokuhavaju vodu za piće.


Stranica 22 od 31 PrviPrvi ... 122021222324 ... ZadnjaZadnja

Slične teme

  1. Spoljna politika Republike Srbije
    Od G u forumu Politika
    Odgovora: 88
    Poslednja poruka: 02-06-2016, 00:18
  2. Vijesti iz Republike Srpske
    Od DaDole u forumu Vesti - Hronika
    Odgovora: 23
    Poslednja poruka: 20-02-2014, 10:30
  3. Uspesi Vlade Republike Srbije ...
    Od Sandokan u forumu Politika
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 12-12-2011, 16:19
  4. Vlada Republike Srbije.
    Od G u forumu Politika
    Odgovora: 36
    Poslednja poruka: 14-12-2010, 17:48
  5. srećan vam 29 novembar dan republike
    Od Man u forumu Zona sumraka - Anarhija
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 29-11-2009, 15:19

Članovi koji su pročitali ovu temu: 0

There are no members to list at the moment.

Oznake za ovu temu

Dozvole

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete slati odgovore
  • Ne možete postavljati priloge
  • Ne možete izmeniti svoju poruku
  •