Pre svega se mora voditi računa pod kojim se uglom drži sveća i koliko se dugo plamen sveće sme držati blizu kose, kaže jedna frizerka i dodaje da “ne preporučuje eksperimentisanje kod kuće bez prethodne obuke”.
Na pitanje da li se žene plaše kontakta sveće sa kosom, frizerka kaže da ima i onih koje su šokirane, a mnoge od njih u početku žmure. Krajnja reakcija je kod svih ista – oduševljenje i zadovoljstvo.
- Uradila sam tretman pre nedelju dana, bez ikakvog straha što je ovde osnovni alat sveća. Posle brojnih tretmana i metoda kojima sam pokušala da poboljšam oštećenu kosu, želela sam da vidim kakav je efekat šišanja svećom koji je sada popularan u svetu. Kosa mi je sajna, zaglađena, kada provučem prste kroz nju – više nije zamršena. Veoma sam zadovoljna svojom odlukom, stručnošću u ovom salonu i krajnjem efektu, rekla nam je B
Kosa pre VelatretmanaKosa posle tretmana
Svaka od žena koja prođe šišanje svećom slika se pre i posle tretmana kako bi videla efekat.
Jedan tretman traje oko dva sata. Neophodno je da kosa bude srednje dužine za jedan ovakav tretman, odnosno da od temena do kraja dlake ima bar 10 centimetara slobodnog prostora.
Postoje zapisi prema kojima je egipatska kraljica Kleopatra upravo ovako održavala lepotu i raskoš svoje kose, a danas je ovaj tretman izuzetno popularan u Brazilu koji je poznat po negovanim ženama.