mislimo da je petra rekla sustinu...
emocije nemamo a jos manje varamo... tako da se zakljucak sam namece :raz_013:
mislimo da je petra rekla sustinu...
emocije nemamo a jos manje varamo... tako da se zakljucak sam namece :raz_013:
Mislim da emocionalna prevara u vezi, ima mnogo vecu tezinu kada je par vec u braku, prvenstveno ako tu postoje i deca.
Ima jedna vrlo interesantna knjizica, pretpostavaljam mnogima vec dobro poznata - ''Emocionalna inteligencija'' Danijela Golemana, koja se izmedju ostalog bavi i ovim pitanjem, naglasavajuci da je pre, posle i iznad svega bitna - svest. O sopstvenim, tudjim i emocijama uopste.
Ni jedna prevara, pa makar i malecna, ''emotivna'' vezanost za neku drugu osobu, a koja nije nas 'stalni' partner, uvek ima za posledicu ako nista drugo onda makar - pocetak problema, koji kasnije moze da preraste u sve i svasta.
Sasvim je dovoljno da uz jedan srk kafe koju ispijate ujutru sa svojim partnerom, pomislite na osobu koja vam makar jednom dnevno padne na pamet i vas partner ce to osetiti...niste fokusirani, odlutate i lutate i vasa energija za vasu vezu vise nije konstruktivna ves postaje destruktivna...
I šta kaže ta knjižica, šta da radimo? Da si oči iskopamo da bi ne gledale?
Postoji još jedna pametna knjižica ''Put kojim se ređe ide''.
Lepo čovek objasnio da je zaljubljenost jedno čudno stanje
koje dolazi ''samo'' i odlazi ''samo''. Niti ga možeš prizvati
niti oterati. Ako si sasvim prosečan smrtnik, a ne prosvetljen,
potpuno si nemoćan.
I to je potpuno normalno.
E ono što u toj knjizi ne piše, a možda i piše samo ja nisam sigurna, je sledeće:
Bitna je namera.
Ako dve osobe reše da žive zajedno, obećaju jedna drugoj
da će biti verne i ozbiljno se tome posvete,
onda to što neko od njih u nekom periodu neće biti sposoban
da sasvim iskontroliše svoje emocije, treba razumeti i prihvatiti.
Sve dok osoba koja je obuzeta emocijama, ne preduzima ništa
da svoje želje realizuje, već strpljivo čeka da prođu.
Jer mi takvi jesmo, nesavršeni.
Ukoliko neko od to tvoje svesno odlučuje da poleti za svakom
emocijom, onda već čini grešku.
Večnost je čista sadašnjost.
često čitam skot peka i uvek mu se vraćam...da znaš da ću sad da prelistam ''put kojim se ređe ide''.
inače, to stanje ''emocionalne prevare'' zaista ume da bude opterećujuće....za ženu, naravno, pošto žene mnogo više tripuju nego muškarci u tim odnosima....mislim, uglavnom. nismo sve iste.
где си пошла с крмељиве очи
nema nista sladje od prevare, bas se mesaju emocije i adrenalin dok se ne provali a obavezno se provali e posle snosis posledice
meni licno je polni organcic bio skracen za pola dok sam spavao ali u medjuvremeni je poraslo sve ponovo posto sam ja ko reptil, regenerisem se
evo na primer i ova mi je mnogo pametna sta sam drugo mogo da joj odgovorim osim ovog sto sam reko
jesi li ti na posledice ustvario mislio ?
ma da...sve verujem da je mislio na posledice.
u stvari, retko ko misli na posledice, možda čak ne može ni da ih zamisli kad čini bilo kakvu vrstu prevare.
где си пошла с крмељиве очи
Emocionalna prevara je prevara... opasna je...
monaa ako ne preraste taj nizi nivo ? jel opet prevara?
Ciji potpis?
Није проблем што је опасно, већ, колико се могу контролисати емоције у неком тренутку.
Сви су свесни шта то са собом носи.
Неко поклекне, неко баш воли ту опасност, неко воли да машта, па иако и нема "љубави са стране", ужива да као воли.
Неко жели промену, па склизне у емоционалну превару не би ли разбио рутину.
Неко се заиста заљуби и против своје воље.
Важно је схватити о чему се ту заправо ради.
Једно је само сигурно – ту у вези нешто дебело не штима.
Или код нас самих...
И треба се окренути узроку а не последици.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.