Re: Preterano poverenje ?
Citiraj:
''Pa valjda ćeš ti pre verovati meni, nego nekom ljubomornom anonimnom tipu''
znaci cim kaze ''valjda ces ti pre meni verovati'' laze... :) jedan od primera
nikako.
ne postoji preterano poverenje..preveliko poverenje..malo poverenje ili delimicno poverenje
ili verujes, ili ne
ako verujes, naravno da uvek postoji sansa da te neko ispali, prevari, napravi od tebe budalu, da te povredi zgazi ko bubasvabu i da ne pojasnjavam vise:g:
jedini nacin da to sprecis, je da nikad nikom ne verujes.
ali to nije najzdraviji nacin da se provede zivot:zrika:
s godinama valjda steknemmo neke mehanizme kako prepoznajemo iskrenost.
ili makar jacamo snagu, da lakse preprodimo ako se zeznemo..
sve u rok sluzbe..
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Zolton
znaci cim kaze ''valjda ces ti pre meni verovati'' laze... :) jedan od primera
Misliš da je to dovoljno za čoveka koji je zaslepljen nečijom ljubavlju?
Nisam sigurna..Imam osećaj i da ih je našao na ''gomili'' da ne bi verovao svojim očima...Ima i toga...
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sagacity
Misliš da je to dovoljno za čoveka koji je zaslepljen nečijom ljubavlju?
Nisam sigurna..Imam osećaj i da ih je našao na ''gomili'' da ne bi verovao svojim očima...Ima i toga...
mozda jednostavno bezi od istine ali to je vec druga tema...
:hm: preterano poverenje...
Pa recimo imaš prijatelja i veruješ da su njegove šale bez nekih loših namera
i onda u jednom trenutku shvatiš da su pokvarene do koske i više mu ne veruješ
I jel bi sad bilo preterano, ako ipak nastaviš da mu veruješ ili samo glupo? :hm:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Zolton
mozda jednostavno bezi od istine ali to je vec druga tema...
Ne nije druga tema...
Ne,... mislim da ju je preterano voleo i plašio se da je ne izgubi pa je prelazio preko svega...
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
:hm: preterano poverenje...
Pa recimo imaš prijatelja i veruješ da su njegove šale bez nekih loših namera
i onda u jednom trenutku shvatiš da su pokvarene do koske i više mu ne veruješ
I jel bi sad bilo preterano, ako ipak nastaviš da mu veruješ ili samo glupo? :hm:
Da baš tako Kojice.
Ali ovde se radi osobi koja ne želi da shvati, bar koliko sam ja mogla da zaključim...:(
možda je njima bilo lepo tako ustvari :hm:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sagacity
Da baš tako Kojice.
Ali ovde se radi osobi koja ne želi da shvati, bar koliko sam ja mogla da zaključim...:(
pa dobro, tu se radi o zaljubljenim ljudima, a oni su po difoltu glupkasti... :koni:
Nemam problem sa preteranim poverenjem jer za nikog ne bih stavio ruku u vatru i nikom ne verujem 100 posto.
A ovaj lik iz Sagine price je svakako trebao bar malo da se zamisli kad je dobio to anonimno pismo, ako je tako lako progutao njenu pricu onda znaci da ni ne zeli da sazna istinu.
Svi njegovi drugari i drugarice su mu govorili da ga vara i da to traje. Ali on je verovao samo njoj. Na kraju ju je i zaprosio...I ona je bez dvoumljenja pristala da se uda za njega...:hm:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sagacity
Ne nije druga tema...
Ne,... mislim da ju je preterano voleo i plašio se da je ne izgubi pa je prelazio preko svega...
Nema tu sta preterano da se voli... ili se voli ili ne, sad neko to drugacije i jace dozivljava, psihcki i fizicki a neko slabije... :) nego da se vratimo na temu... vec sam ti reko da je on onda jednostavno bezao od istine a bezanje nije preterano poverenje, vec jednostavno skrivanje od realnosti i produzavanje agonije :)
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sagacity
Svi njegovi drugari i drugarice su mu govorili da ga vara i da to traje. Ali on je verovao samo njoj. Na kraju ju je i zaprosio...I ona je bez dvoumljenja pristala da se uda za njega...:hm:
Ovekovecili laz, ima da ga vara kroz ceo brak, tako mu i treba kad je glupson.
a ja mislio da su raskinuli :shocked:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Steppenwolf
Ovekovecili laz, ima da ga vara kroz ceo brak, tako mu i treba kad je glupson.
Tačno Wolf. U pravu si. Dobro si procenio.
Vara ga i dan danas.
Pa kad ga je varala pre braka nije tesko zakljuciti da ce nastaviti i dalje.
Njoj ocigledno tako odgovara, pitanje je zasto se za njega udala, da li zbog materijalnih stvari ili ko zna cega.
Inače, ona je kao osoba izuzetna. Dobar prijatelj.
Kalkulisala je. Ovaj za koga se udala je bolji čovek i sa njim može kako hoće. To je moj zaključak. Inače, obojica su dobro materijalno obezbeđeni. Mislim da materijalno nije prevagnulo.
Pa nije se valjda udala samo zato da bi lako mogla da ga vuce za nos, mora da ima nesto jos.
Ono što znam ja sam rekla. Znam da je rekla da je on dobar čovek, odnosno bolji od tipa sa kojim ga je varala...
Na primer, sestru moje školske drugarice je oženio tip, koji je nije toliko voleo ali je izjavio da zna da bi mu uvek sve oprostila i da je to razlog zašto se sa njom oženio. Inače i on vara tu ženu..Ima raznih slučajeva...