-
Re: Sexualnost i religija
svaka zena se pita uvek ne samo za to vec za milion drugih stvari koje su joj nejasne...ne o drugoj strani vec o sebi kako to moze da joj s desi ... npr da jede kiwi a zna da ga ne voli.... uvek crv sumnje u ono sto radi je prisutan... one osobe bez tog crva u glavi su jebiga suvoparne jedinke koje ordiniraju na relaciji klozet frizider....
-
Postoje trenutci u kojim jedeš i ono što ne voliš... ako ti trenutno prija, kao melem na ranu :lol:... pitanje je zašto ga uopšte ne voliš... i šta je to što te "nateralo" da ga probaš... možda u nekom drugom, razložnijem stanju nikada ne bi to uradio... A crv sumnje postoji i kada jedeš ono što voliš, kod nekih ljudi... ne valja preterivati... opet, zavisno od sklonosti ka "ravnoteži".
Ne znam, čini mi se da pričamo o griži savest, postupcima koji neminovno vode do kajanja... Zar ne treba voleti ili ne voleti posle degustacije... nikako pre?
-
jok ja pricam o nagonu i zelji i o neobjasnjivom... grizu savesti nemam nikad jer da je imam ne bi sumnjao. pricao sam o karmi u odnosima ma koliko to nekima delovalo smesno ali to postoji i znam kako se manifestuje... kako, mozda zato sto sam satana ko sto me krstila besmrtna danas. :) iskreno ne jedem radi toga da utolim glad niti jedem ono sto znam da mi prija jedem samo ono sto znam da nikad tako nes slicno nisam okusio. u pocetku sumnjam da ce mi prijati dok ne osetim ono sto dodje kao prosvetlenje.... ako ga ima ne razmisljam o posledicama ne razmisljam o filozofiji ne razmisljam o trivijalnostima kao sto zene imaju obicaj da se pogube... osecanja zamenjuje sustina celog bica koje se ispoljava u apsolutno cistoj ezoteriji odnosa gde nema nikavih nepoznatih....
-
Karma nije uvek dobra... vuče neke neraščišćene račune... iz prošlih života... i ne svodi se isključivo na partnerske odnose... neka vrsta duga, otplate... Možda je neizbežno... osećaš da je loše... a opet te vuče... i znaš da će se loše završiti... a opet srljaš. Toliko o manifestovanju...
Kako nema nepoznatih, kad malopre kažeš da je na neki način neobjašnjivo? Znači, sve je nepoznato... neuobičajeno... imala sam više puta taj osećaj... i uvek na kraju ostane nekako nedorečeno... moguće da je to ono što sprečava da se stavi tačka na odnos okarakterisan kao fatalan (to hoćeš da kažeš?)... Nisu trivijalnosti kada izvagaš koliko dobijaš, a koliko gubiš...
Umorna sam, slabo pratim... moguće da sam omanula... jopet... :lol:
-
ko po obicaju... sedi nedovoljan.. sutra cu da nacrtam lepse ako budem pri pisaljci :)
-
Crtaj... iz svog ugla... ali ne garantujem da ću skontati...
-
skontala si ti mnogo sta komplikovanije pa ces i ovo ... a i moderator si a oni su zakon za kontanje :pusi:
-
karma je karma kakva god da je.... svaki covek ima iza sebe repove nerasciscenih stvari sto u egzistencijalnom obliku sto u past tensu ili minulim nepoznatim vremenima... ne mozes to nikako kontrolisati bili ti repovi satanskog ili bozanskog sastava...
karma je sustina nepoznatog i one nase nespoznaje samih sebe i unutanjeg ida. kada bi covek imao mogucnost sagledavanja samog sebe opet kroz samog sebe on bi bio u najmanju ruku bog. posto to ne moze, moze samo sebe da sagledava kroz nekog drugog posmatrajuci svoje prepoznatljivosti ne na spoljnom vec onom drugom mnogo suptilnijem nivou.
misterija zivota je misterija neobjasnjivog u njemu. ****s zivot koji je racionalan i gde se zna sta ce biti danas ili sutra i gde kao grci belezimo u tefter sa koliko smo para danas izasli iz kuce a sa koliko smo se vratili.... ako nam je to smisao zivota i to radimo u svakoj situaciji onda smo duhovni paramecijumi. samo osobe koje poseduju dubok unutarnji zivot mogu da osete osobu slicne metafizicke konstante bila ona crna ili bela ili sto je najcesce obe istovremeno.
ne postoje fatalni odnosi kao sto ni ne postoje fatalne osobe to je losa mitoloska laz i propaganda. postoje samo ljudski magneti koji su odbijajuce istopolno okrenuti ili ono drugo sto je mnogo cesci slucaj u takvim situacijama. naravno postoje i sluge dobra ili zla koje umeju itekako biti "fatalne" posedujuci harizmu ali one nisu predmet ove price jer ovde govorimo o obicnim ljudima. nerazumevanje zasto i kako i kad i da li je moguce i sta je bit toga i da li je karma ili ne ili sta cemo ako ili sta mozemo da to izbegnemo ili sto da srljamo ako ne moramo ili da pokusamo pa sta bude ili... u zivotu ti je sve ili ili.... problem nije u odlukama vec u strahu da nismo dorasli sami sebi i sublimatorno pred drugima hvalimo egocentizam svojih strahova predstavljujuci nasu seksualnu slobodu kao vrlinu koju dozivljavamo kao vid nekog oslobodjenja a sustinski smo losi altruisticki glumci jer njome zadovoljavamo potrebe onih manje senzibilnih za koje smo ne vise od komada mesa sto sa rupom ili pak izraslinom.
ko u zivotu vaga ono sto ne moze da se stavi na nijedan poznati izmisljeni kantar nije pri sebi i slucaj je za lazu. ili ili.... nema vaganja. vagaju samo oni koji strahovima pokusavaju da demistifikuju laz ko su ili sto je mnogo cesci slucaj reverzibilnog gledanja ove dve stvari. ali posto je sve za coveka i to je. niko se nije rodio pametan i uci celog zivota. kad tad progledamo ali obicno je uvek kasno. i tako idemo ukrug jer zivot nije nista nego obicno ciklicno kretanje po toj beskonacnoj osi lazi i strahova. bas kao kad izraslina ispuni rupu a vlasnica iste mesajuci radi kosmicke kruzne pokrete koji su joj karmicki davno usadjeni negde u podsvesti da tako treba jer ako ih ne radi mozda nece doziveti pravo sladostrasce zbog koga se i natakarila. zivot ti je ko bicikl... bio on jednosed ili tandem.
napustam vas dragi razbibrigasi. pun mi je q svih foruma.
-
Nemam šta da dodam, ili oduzmem... samo... život ne treba gledati kroz karmu... ili obratno... Strahovi su posledice loših iskustava... s tim što ja ne mislim da je život sačinjen od laži i strahova. Pobedi jedan strah, pobedio si ih sve... usudi se da kreneš, svaki sledeći korak će te manje plašiti... a repove i traume vučemo svi... ebi ga, možda je do horoskopa... :lol:
aj...
-
ti ces me ucish o karmi.... :raz_013:
-
A šta si ti... neki stručnjak za karmu? :raz_013:
-
ja sam strucnjak za labilne zene :trepp:
-
Manipulator, znači... :trepp:
-
malo dete za neke :raz_013:
-
Ova tema ima potencijal, šteta što je ispamovasmo... :lol:
A baš sam htela da pitam vernike koliko puta dnevno pomisle na sex, koliko puta dnevno ga požele... i koliko puta dnevno se šibnu po ušima zbog toga.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
jelena=t
Ova tema ima potencijal, šteta što je ispamovasmo... :lol:
A baš sam htela da pitam vernike koliko puta dnevno pomisle na sex, koliko puta dnevno ga požele... i koliko puta dnevno se šibnu po ušima zbog toga.
Ma jok, Jeco, to su ti monosexualci... u skladu sa tim se i ponasaju.
Te se ne sibaju po usima, vec malo nize. :mrgreen:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Najvisi Clan Foruma
Ma jok, Jeco, to su ti monosexualci... u skladu sa tim se i ponasaju.
Te se ne sibaju po usima, vec malo nize. :mrgreen:
:stidljiva:
-
Upravo mi Tiberius reče da vernici vode ljubav (imaju seksualne odnose) samo radi razmnožavanja...Jeli to istina? Ako je istina onda znam zašto sam komunjara...:)
-
Ovo sto si napisao je gore od perverzije :raz_012:
-
Za sada sam čula da samo jedna religijska grupa upražnjava seks reprodukcije radi
i isključivo tada i nikada više.
Samo nije bio rad da kaže kojoj sekti pripada. Meni liči na neki nju ejh...:lol: al ne znam koji..
Daklem, obave to jednom, pa odu kod vidovnjaka da im kaže el uspelo. Da se slučajno ne ogreše ako jeste...:raz_067:
Za sve ostale, to nije tačno. Šalio se Tibi.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
mona
Ovo sto si napisao je gore od perverzije :raz_012:
Kako je gore ? Ako je to istina što se hrišćanski misionari (Pre svega katolički kler) bore protiv korišćenja prezervativa u Africi iako znaju da bi se tako sprečilo širenje SIDA-e (AIDS-a)? Zašto si tako stroga u iznošenju paušalne ocene a nisi ponudila argumente...:undecided:
-
Takav stav nema veze sa Bogom...
-
Шта мислите, да ли неки мушкарци верују да је њихова жена светица?
И уколико доживи оргазам, или чак покаже сексуалну жељу, да се тиме "прља" и престаје бити светица?
-
Ja mislim da kler nema veze sa Bogom inače...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
QueenOfClubs
Шта мислите, да ли неки мушкарци верују да је њихова жена светица?
И уколико доживи оргазам, или чак покаже сексуалну жељу, да се тиме "прља" и престаје бити светица?
Dobra pitanja, ali to nema veze sa religijom, vise sa vaspitanjem, odrastanjem sazrevanjem itd...
Ili pogresnim pogledom na religiju..
ja sam takav stav cula od nekih koji nisu religiozni...
da je seks prljav...
Da su sve zene *****
da je sve to necisto...
I takve osobe imaju neki psihicki poremecaj koji nema veze sa religijom...
Tj ko je ispravno upucen u Bibliju zna da je seks normalna stvar ali u braku...
Samo su dati okviri ali je seks normalna stvar...
Jer je tako covek stvoren, menjanjem partnera otupljuje mu savest i time moze postati nepodoban pred Bogom...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
mona
Dobra pitanja, ali to nema veze sa religijom, vise sa vaspitanjem, odrastanjem sazrevanjem itd...
da je seks prljav...
Da su sve zene *****
da je sve to necisto...
Tj Ko je ispravno upucen u Bibliju zna da je seks normalna stvar ali u braku...
Заиста нема, и ја то тако видим.
Питање је одакле тај фанатизам а опет некако повезан с религијом...
А замисли да се удаш за неког таквог...
Ако нема секса пре брака, ти заправо немаш појма какав је...
-
Aha... A što je crkva protiv kontracepcije??? Ne abortusa nego kontracepcije napominjem ...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
QueenOfClubs
Заиста нема, и ја то тако видим.
Питање је одакле тај фанатизам а опет некако повезан с религијом...
А замисли да се удаш за неког таквог...
Ако нема секса пре брака, ти заправо немаш појма какав је...
Pa necu se udati za nekoga koga ne poznajem...
Sve njegove stavove o zivotu...
Nije svaki fanatizam povezan sa religijom...
Moze biti stvar licnosti..
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
G
Aha... A što je crkva protiv kontracepcije??? Ne abortusa nego kontracepcije napominjem ...
Pa zato sto oni sve naopako tumace i rade...
Zabranjuju nesto sto je normalno za coveka da sam planira porodicu, jer covek ima slobodnu volju...
A odobravaju ubistvo - abortus...
Zar to nije ironija?
-
e pa sad..
jehova nije rekao ''palnirajte porodicu''
nego je rekao ''rađajte se i množite''
a nije rekao ni ''venčavajte se pa se u braku množite i rađajte''
-
I zato te tako volem kojce, sto citas kako pise, ne kako ga tumace ovi sto ne znadu sta ce od dosade :raz_079: (al ovo nije blud :stid:)
-
al su bleja vragolanqa i oni marlon lijepo pisali na ovi temu... :angry:
-
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
mona
Ili pogresnim pogledom na religiju..
da je seks prljav...
Da su sve zene *****
da je sve to necisto...
Tj ko je ispravno upucen u Bibliju zna da je seks normalna stvar ali u braku...
Jer je tako covek stvoren, menjanjem partnera otupljuje mu savest i time moze postati nepodoban pred Bogom...
E, vidiš... niko neće priznati da ima pogrešan pogled na religiju, jer svako smatra da je upravo njegova interpetacija ona prava. Na to će mu ukazati neko drugi, koji opet neće videti da i sam ima pogrešan stav po ovom pitanju, čim sebi daje za pravo da tumači tuđ.
Na vaspitanje, kulturu, zadrtost po bilo kom osnovu ne može da se nakalemi ono za šta se već nema dobra podloga. Pitanje ima veze sa religijom, kao što patriotizam i nacionalizam mnogi stavljaju pod istu ravan sa pravoslevljam, i tu dolazi do pomeranja granica.
Pa ne mora da se ima psiho poremećaj da bi smatrala da su sve žene kurve, dovoljno je steći obrazac ponašanja kroz sopstvenu porodicu, nekima je iskustvo poslužilo da bi izvukli slične banalne zaključke, to valjda onima koji nikada neće priznati da su oni ti koji prave greške... Niti su svi muškarci isti, niti žene, ponekad je problem isključivosti u nama, ne u drugima. Ali, i za to treba biti čovek, pa priznati sebi.
Znam čoveka koji neće da ima oral ili anal sa ženom, jer mu je rodila decu, iz poštovanja, valjda... osim toga, ona ljubi tu decu... po meni van pameti, al ajde. Dok mu sa druge strane ne smeta da ima ljubavnicu koja će mu sve to pružiti, i koju će verovatno tretirati kao manje "čistu"... toliko o uzajamnom poštovanju žena uopšte.
A što se tiče biblije... pa i sama znaš da nije dovoljno imati samo sex u braku, zabranjena je svaka vrsta sex.aktivnosti, koja za svrhu nema viši cilj-pravljenje potomstva. Znači, nije normalna stvar, samo praktična. Svaka vrsta uživanja je grešna... to bi trebala da znaš, kao "poznavalac".
Menjanjem partnera, tek promene radi, ne otupljuje savest, i nebitno je koliko je nepodoban pred bogom, ili bilo kojim drugim bićem... Takvi bi možda trebali da se zapitaju koliko su podobni sebi samima i šta ustvari traže. Opet, ni ovakvo ponašanje ne zaslužuje da ga ti, ili bilo ko osuđuje...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
jesu...:raz_088:
ja imo oral... :raz_068:
-
Ima dva citata vrlo interesantna u NZ<u Biblije koje i Ateistima bi mogla biti iznenađenje ...
Pažljivo pročitajte
Krivo i pravo bogoštovlje
16Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. 17To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest – tijelo Kristovo. 18Nitko neka vas ne podcjenjuje zato što on sam uživa u »poniznosti i štovanju anđela«, zadubljuje se u svoja viđenja, bezrazložno se nadima tjelesnom pameću svojom, 19a ne drži se Glave, Njega od kojeg sve Tijelo, zglobovima i svezama zbrinuto i povezano, raste rastom Božjim.
20Ako ste s Kristom umrli za počela svijeta, zašto se, kao da još u ovom svijetu živite, dajete pod propise: 21»Ne diraj, ne kušaj, ne dotiči«? 22Sve će to uporabom propasti. Uredbe i nauci ljudski! 23Po samozvanu bogoštovlju, poniznosti i trapljenju tijela sve to doduše slovi kao mudrost, ali nema nikakve vrijednosti, samo zasićuje tijelo
KOLOŠANIMA 2:16-21
1 A Duh govori jasno, da će u posljednja vremena odstupiti neki od vjere, slušajući lažne duhove i nauke zlih duhova,
2 U licemjerju lažaca, koji imaju biljeg upečen na svojoj savjesti,
3 Koji govore da nije dobro ženiti se, blagovati jela, koja Bog stvori, da ih vjernici i oni, koji upoznaše istinu, uzimaju sa zahvalnošću.
4 Jer je svako stvorenje Božje dobro, i ništa nije na odmet, što se uzima sa zahvalnošću
TIMOTEJU 4
-
Šta bi to telesna pamet bilo?
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
Šta bi to telesna pamet bilo?
Suzdržavanje...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Eleleth
Suzdržavanje...
Celibat?:lol:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
G
Celibat?:lol:
Da.To je ta pamet koja udari u glavu i imaš osječaj kao da si anđeo i iznad sviju ljudi si.Super stvar za misionarenje ili na hitnu pomoć od zasičenja tjela.
Pa vidiš da i stari su znali za to kako piše u Kološanima 2,16-21.
20Ako ste s Kristom umrli za počela svijeta, zašto se, kao da još u ovom svijetu živite, dajete pod propise: 21»Ne diraj, ne kušaj, ne dotiči«? 22Sve će to uporabom propasti. Uredbe i nauci ljudski! 23Po samozvanu bogoštovlju, poniznosti i trapljenju tijela sve to doduše slovi kao mudrost, ali nema nikakve vrijednosti, samo zasićuje tijelo